Regler for soveromsgolf

Hver spiller skal ta med eget utstyr, vanligvis en kølle og to baller. Spill på banen må godkjennes av eier til hullet.

Image
Golfball

I motsetning til utendørsgolf, skal man forsøke å få kølla i hullet og ballene utenfor. For å få et så effektivt spill som mulig, bør kølla ha et stivt skaft. Eieren av banen forbeholder seg retten til å undersøke skaftets beskaffenhet innen spillet begynner.

Eieren av banen har rett til å begrense køllas lengde for å unngå skader på hullet.

Poenget med spillet er å støte så mange ganger som mulig, til eieren av banen er fornøyd og spillet er fullbyrdet. Mislykkes man i dette, kan man nektes adgang til å spille på banen igjen.

Det anses som dårlig oppførsel å spille på hullet med en gang man er kommet på banen. De mer rutinerte spillerne tar seg tid til å beundre banen, med spesiell oppmerksomhet på velformede kurver.

Spilleren advares mot å nevne navn på andre baner de har spilt på eller som de regelmessig spiller på, for eieren av den aktuelle banen. Det har nemlig hendt at sinte baneeiere i denne anledningen har skadet spillerens utstyr.

Spilleren anbefales å ha ordentlig regntøy for hånden... bare sånn for sikkerhets skyld.

Spillere bør forsikre seg om at deres match er ordentlig bestilt, spesielt når ny bane skal spilles for første gang. Tidligere spillere har blitt forbannet når de oppdaget en annen spiller på den banen de betrakter som sin egen.

Spillere bør ikke ta for gitt at banen alltid er tilgjengelig for spill. Visse spillere føler seg brydd når de oppdager at banen for øyeblikket er under reparasjon. Spillere rådes til å være ekstra taktfulle i denne situasjonen. Mer avanserte spillere finner alternative spillemåter når dette skjer.

Spillere rådes til å be om tillatelse fra baneeieren før han forsøker seg på det niende hullet.

Langsomt spill oppmuntres, men spilleren bør være forberedt på å fortsette i en raskere takt, i hvert fall om baneeieren ønsker dette.

Det oppfattes som en enestående prestasjon å spille på samme hull flere ganger under en match.

Hole-in-one!